Artiklar om: Blodprov

Hur beställer jag blodprov?

Klicka på Beställ blodprov i den email-inbjudan du fått från oss eller logga in direkt på 1177.se

När du kommer till beställningssidan på 1177.se, gör en ny beställning av långtidsblodssocker (HbA1c).

Klicka på Nästa för att komma vidare.

Ange din kontaktinformation och klicka sedan på Slutför beställningen.

Hitta ett labb som passar dig. Vi rekommenderar att du väljer ett labb med drop-in för snabbare hantering. Här är en lista över tillgängliga labb (provtagningsenheter) Om din egna vårdcentral erbjuder provtagning behöver du kontrollera att den finns med i ovanstående lista.

Nu är du redo att besöka ditt labb och ta blodprovet. Du behöver inte fasta. Glöm inte legitimation.

Efter blodprovet tar det några dagar innan provresultatet dyker upp i 1177. För att registrera ditt provsvar hos oss på Health Integrator, behöver du logga in på vår plattform genom att besöka https://app.healthintegrator.se/login. Gå sedan till Hälsoprofil där du kan rapportera in ditt värde. Se bilden nedan.

Vid årsuppföljningen, navigera till din Översikt och välj sedan att registrera ditt resultat genom att klicka på bannern högst upp i Översikten.

Uppdaterad den: 15/03/2024